Bez kalendāra dzīvi nespējam iedomāties

“Kāda sieviete ilgi pētīja kalendārus, nevarēja izvēlēties, bet tad tomēr vienu paņēma sakot: “Ņemšu šo, nav jau vīrs, kas jāizvēlas visam mūžam!”. Cenšamies piedāvāt visu, kas Latvijas tipogrāfijās ir nodrukāts. Piedāvājam kalendārus arī krievu valodā, tie atvesti no Krievijas,” stāsta Aizkraukles grāmatnīcas vadītāja Vija Dudeniča.
PĒDAS TUKSNESĪ. “Labprāt saņemtu dāvanu — kalendāru, kurā būtu tuksneša aina ar manām pēdām,” teic Lelde Zālīte no Aizkraukles. “Man patīk lieli kalendāri ar skaistiem dabas skatiem.”

Vispieprasītākais Aizkraukles grāmatnīcā ir “Latvijas Avīzes” kalendārs. “Mēs nopirkām pat divus, pievienosim dāvanām. Patīk, ka tajā ir informācija par sēšanas un stādīšanas laiku,” stāsta aizkrauklieši Marina un Māris Bordāni.

Savukārt no krievu valodā izdotajiem visvairāk pērk pareizticīgo kalendāru. Nav slinkojuši arī par luterticīgajiem domājošie, izdodami viņiem domātus kalendārus.

“Daži kalendāri jau izpirkti, piemēram, izdevniecība “Annele” tik ļoti pieprasīto pasaku kalendāru šosezon vairs neizdos,” stāsta Vija Dudeniča.

Kalendāri ir tik daudzveidīgi un par tik dažādām cenām, ka sev piemērotāko var atrast pat cilvēki ar ļoti maziem ienākumiem. Acīm tīkami dažādu izmēru pāršķiramie sienas kalendāri, tajā skaitā televīzijas raidījuma vadītāja Māra Oltes makšķernieku kalendārs. Savu kalendāru latviešu valodā izdod un grāmatnīcai pats piegādā kāds uzņēmīgs lietuvietis Gintauts Čeilutkos. Neparasts ir SIA “Krauklītis” ražojums — “Ideju kalendārs”, kurā bilžu vietā katram jāieraksta vai jāuzzīmē savas idejas.

Ražotāji pielāgojas laikam un izdod arī mazu zēnu, Bārbiju, sportistu un krāsojamos kalendārus ar klausāmiem kompaktdiskiem un notīm pielikumā. Ir noplēšamie kalendāri, pēc kuriem katru dienu jāiemācās angļu valodas vārdi un izteicieni. Dāmām radīti kalendāri kā maciņi, birojiem — kā mazas piramīdas. Gandarīti var būt dažu profesiju pārstāvji, piemēram, savs kalendārs ir dārzkopjiem, savs — biškopjiem un kulināriem.

avots: www.staburags.lv

Nav komentāru: