„Aeroflot” ētikas normas pārkāpjoša kalendāra tapšana

„Aeroflot” noliedz, ka būtu saistīta ar aviosabiedrību ētikas normas klaji pārkāpjoša kalendāra tapšanu

Austrālijā sašutumu izsaukusi informācija par Krievijas aviosabiedrību pārlieku atklātajām reklāmām. Īpašu neapmierinātību vietējās stjuartes paudušas par internetu pārpludinājušajām ziņām, ka aviosabiedrība „Aeroflot” izgatavojusi kalendāru ar kailu un puskailu stjuaršu fotogrāfijām. Krievijas ziņu aģentūras tikmēr vēsta, ka publikācijas par „Aeroflot” kalendāru pirmavots ir kāds anonīms aviosabiedrības tās iekšējā forumā. „Aeroflot” vadība tikmēr oficiāli paziņojusi, ka tai ar „apšaubāmo” reklāmas kampaņu nav nekādas saistības.




Kā vēsta rb.ru, „Aeroflot” departamenta sakariem ar sabiedrību vadītājs Oļegs Mihailovs pavēstījis, ka „visi internetā publicētie paziņojumi ir meli”. Mihailovs arī piebildis, ka aviosabiedrība uzskata „šādas fotogrāfijas apkauno kompāniju un tās darbiniekus”.

Savukārt uz jautājumu, kādā veidā attēlos redzamā sieviete un fotogrāfs nokļuvuši lidmašīnā un angāra teritorijā, piedevām vēl kompānijas stjuaršu jauno formas tērpu, Mihailovs atbildēja, ka kompānijā bieži vēršas fotogrāfi un reklāmas aģentūras ar lūgumiem atļaut fotosesijas angāros un „Aeroflot” lidmašīnās. „Savā pieprasījumā konkrētais fotogrāfs bija norādījis, ka viņš fotografēs mūsu lainera A-330 interjeru. Par erotisko fotosesiju mēs neko nezinājām,” – apgalvojis aviosabiedrības pārstāvis.

Tikmēr interneta forumos kompānijas darbinieki raksta, ka minētā sesija notikusi gaišā dienas laikā, un to vērot saskrējis liels skaits interesentu „no visiem kaimiņu cehiem un angāriem”. Strādnieki arī iemūžinājuši notiekošo savos mobilajos telefonos, kamdēļ beigās viņiem izcēlies konflikts ar fotogrāfu, kurš apgalvojis – viss notiekošais ar saskaņots ar „Aeroflot” augstāko vadību, kā arī asā tonī lūdzis interesentus „ļaut viņam un meitenei strādāt”, uz ko strādnieki pamatoti iebilduši, ka vispār jau tā ir viņu darba vieta, raksta newsru.com.

P.S. Jāpiebilst, ka no "Aeroflot" cenšas neatpalikt arī cita Krievijas aviokompānija "Avionova", kura gan kalendāru aizstājusi ar mazāk nepiedienīgu videoklipu:

Nav komentāru: