Ryanair kalendāra modele – meitene no Latvijas

Jau trešo gadu pēc kārtas aviokompānija Ryanair ir izdevusi labdarības kalendāru, kurā kā vienmēr attēlotas trūcīgi ģērbtas pievilcīgas meitenes – kompānijas darbinieces.
Kalendāri tiek pārdoti Ryanair lidojumos un internetā, bet iegūtie līdzekļi tiek novirzīti labdarībai, bērniem ar īpašām vajadzībām Īrijā. Šogad tādā veidā labdarībai iegūti 110000 €, kalendārs ticis iztirgots vien pāris nedēļu laikā.

Interesanti, ka šogad viena no modelēm, kas redzama kalendāra marta mēneša lappusē (attēlā) ir meitene no Latvijas. Kā liecina www.ryanairmag.com ievietotā informācija, Olga, kura strādā Ryanair London Stansted bāzē, drosmīgi izturēja fotosesiju Alicante pludmales aukstajā ūdenī un ir kļuvusi par Miss March.
2008.gadā, kad Ryanair izdeva savu pirmo kalendāru „Girls of Ryanair”, ap to savērpās īsts skandāls.
Spānijas valsts Sieviešu institūts nosūtīja vairākas sūdzības Īrijas un Eiropas Savienības institūcijām, apgalvojot, ka fotogrāfijas ataino „stjuartes kā seksuālus objektus” un tādējādi pastiprina „diskriminējošus stereotipus”. Savukārt Ryanair apgalvoja, ka kalendārs domāts labiem mērķiem – labdarībai un visas tajā redzamās sievietes pozējušas labprātīgi. Šogad klajā nācis jau trešais kalendārs Ryanair 2010, bet modeles tajā redzamajās fotogrāfijās nav vairāk apģērbtas kā pirmajā gadā.

Nav komentāru: